piątek, 2 listopada 2012

Makaron z jajkiem


Makaron z jajkiem jest idealna propozycja na wykorzystanie makaronu, który nam pozostał po "wczorajszej" zupie. Można go podawać z samym jajkiem, jak również wzbogacając potrawę kawałkami szynki, boczku, cebulką podsmażoną z pieczarkami, czy po prostu warzywami.

Składniki
  • dowolny makaron 
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz

Sposób
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy ugotowany makaron, chwilę go podgrzewamy, następnie wlewamy do niego roztrzepane jajka z przyprawami. Całość smażymy do chwili aż jajka się zetną. 
Podawać na ciepło, polane keczupem.


4 komentarze:

  1. uwielbiam taki makaron z jajkiem na śniadanie

    OdpowiedzUsuń
  2. właśnie to mój obiad w gorący dzień. Celowo ostudziłam bo na nic w ten upał nie mam ochoty a to tanie danie się zjadło przez wszystkich domowników

    OdpowiedzUsuń
  3. A jeśli jeszcze znajdę w lodówce szczypiorek... I nigdy nie żałuję pieprzu. Choć proste, od lat miłe podniebieniu.

    OdpowiedzUsuń
  4. A jeśli w lodówce znajdę jeszcze szczypiorek... Proste, ale od zawsze cieszy podniebienie. PS. Nigdy nie żałuję pieprzu.

    OdpowiedzUsuń