poniedziałek, 5 listopada 2012

Cebulka w occie























Idealny sposób na wykorzystanie małych cebulek, których nie chcemy pozostawić na przezimowanie. 
Wykonanie jest proste i szybkie, zalewa identyczna jak do ogórków słodko- kwaśnych. Cebulka nadaje się jako świetna przekąska na długie, zimowe dni.

Zalewa (ta sama jaką wykorzystuję do zalania ogórków słodko- kwaśnych)
  • 1 l wody 
  • 0,5 szkl octu
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka soli 
  • przyprawy: liść laurowy, gorczyca, ziele angielskie
Sposób
Małe cebulki obieramy, kładziemy w słoiczki, zalewamy zalewą. Zakręcone słoiki gotujemy 15 minut. 


Domowy Wyrób

1 komentarz:

  1. Uwielbiam ją a szwagier i mąż zaglądają tylko do spiżarki czy aby nie zachował się jeszcze jeden słoiczek :)

    OdpowiedzUsuń