sobota, 4 stycznia 2014

Dewolaje z żółtym serem i papryką

Nie muszę Wam pewnie pisać po raz kolejny jak wielką fanką jestem połączenia mięsa z papryką. Ubóstwiam jej smak i za każdym razem kłaniam się nad nią z zachwytem. Dziś byłam równie szczęśliwa jedząc dewolaje z dodatkiem czerwonej papryki, zdaje się, że nic więcej nie było mi potrzeba do szczęścia. 

Składniki 
  • 4 niezbyt duże filety z kurczaka
  • 4 słupki żółtego sera
  • 8 paseczków czerwonej papryki
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • delikat do mięs
  • tłuszcz do smażenia - u mnie margaryna 
Sposób
Filety z piersi kurczaka rozbijamy cienko, uważając aby się nie przerwały, przyprawiamy. Na każdym rozbitym płacie układamy po słupku żółtego sera oraz po 2 paski czerwonej papryki, gotowe zwijamy w roladki. Dewolaje obtaczamy kolejno w mące, rozbełtanym jajku oraz bułce. Smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na rumiany kolor.





7 komentarzy:

  1. na sam widok mam ślinotok! uwielbiam dewolaje na obiad. zawsze robię je wraz z mamą :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj... takich mi się ostatnio chciało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jeden z moich ulubionych obiadów:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale mi narobiłaś apetytu :) Mniam

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzis mam zamiar zrobic na obiad!Pozniej napisze czy smakowaly!:)

    OdpowiedzUsuń