wtorek, 17 września 2013

Pomidory inaczej



Kolejny już pomysł bardzo często przeze mnie wykorzystywany nie tylko jako dekoracja stołu, ale również przekąska, zaczerpnięty z Biblioteczki Poradnika Domowego, wydrukowanej z podtytułem "Lato" z 1992 roku!

Składniki
  • 3 duże pomidory
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 3 liście sałaty
  • 3 gałązki natki pietruszki

Sposób
Pomidory umyć i pokroić na plasterki, w taki sposób, by nie przecinać ich do końca. Jaja obrać, również pokroić na plasterki. Ułożyć pomidory na listkach sałaty i między plasterki wkładać kawałki jaja, ozdobić majonezem i przybrać gałązkami natki.




13 komentarzy:

  1. niby tylko pomidor, a robi wrażenie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękna prezentacja pomidora. Super pomysł na przekąskę i dekorację stołu przy okazji

    OdpowiedzUsuń
  3. smaczny pomysł:) ja lubię pomidory w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  4. No i proszę w jaki prosty sposób można wyczarować coś pysznego:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają bardzo zachęcająco, chociaż mnie do jedzenia pomidorów namawiać nie trzeba:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. w prostocie siła, ładnie podane

    OdpowiedzUsuń
  7. świetny pomysł na dekorację:)

    OdpowiedzUsuń