wtorek, 16 lipca 2013

Polonezy


Składniki 
  • 40 dag schabu lub polędwicy
  • 30 dag pieczarek
  • koncentrat pomidorowy
  • 3 cebule
  • łyżka musztardy
  • mąka
  • tłuszcz
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz

Sposób
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso pokroić w plastry, bardzo cienko rozbić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć wałeczki z nadzienia, zwinąć w rulon. Panierować w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.



Czy pamiętacie swojego odtańczonego poloneza studniówkowego?  W ramach przypomnienia muzyka...

 

5 komentarzy:

  1. konkretny obiad i jaki pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie pysznie nadziane, mniam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pysznie nadziane, mniam! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszota! Zjadłabym taki obiadek :)

    OdpowiedzUsuń