środa, 24 października 2012

Studenckie naleśniki


Październik - miesiąc powrotów studentów na uczelnie, powrotów do nauki, ale i przyjemnego życia studenckiego... powrotów do natłoku zadań i braku czasu. Właśnie z uwagi na studentów będących wiecznie w biegu przedstawiam przepis na te naleśniki, niezwykle szybkie w wykonaniu, tanie i smaczne. Mam nadzieję, że moja propozycja okaże się trafiona nie tylko na popołudniowy obiad, ale również jako szybka i smaczna zakąska na "stancjowe imprezki".

Składniki
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • 10 parówek
  • 20 dag starego żółtego sera
Dodatkowo: jajka i bułka tarta do panierowania oraz olej do smażenia

Sposób
Mąkę łączymy z mlekiem i jajkami, aby uzyskać ciasto o średnio gęstej konsystencji. Usmażyć placki naleśnikowe i zawinąć w nie parówki wraz ze startym serem, gotowe ruloniki obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć z 2 stron na rumiany kolor. Przed podaniem polać keczupem, serwować z dowolną surówką.


2 komentarze:

  1. Wyszły pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wczoraj zrobiłam na kolację, byłam zaskoczona, że wyszły tak smaczne

    OdpowiedzUsuń