niedziela, 30 czerwca 2013

Mizeria



Świetny dodatek do obiadu, szczególnie teraz kiedy pojawiają się już ogórki gruntowe. Swoje zakupiłam na targu, jednak czekam już na własne ogrodowe.
Składniki podaję z pominięciem ilości, ponieważ są to każdego indywidualne gusta smakowe.

Składniki
  • kilka ogórków gruntowych 
  • kwaśna śmietana
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Sposób
Ogórki obrać pokroić na cienkie plasterki (możecie również zetrzeć na tarce, ja jednak zostaję przy krojeniu), posolić, zostawić aż puszczą sok, następnie popieprzyć, dodać posiekany koperek oraz śmietanę.
Całość mieszamy i zajadamy. 


8 komentarzy:

  1. uwielbiam mizerię :) do każdego rodzaju obiadu bym mogła ją jeść!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam mizerię szczególnie taką z lodówki żeby była chłodna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję za udział w akcji. Jeśli chcesz walczyć o nagrodę, podmień proszę baner akcji na ten, który znajduje się na moim blogu.
    pozdrawiam
    Magda

    OdpowiedzUsuń
  4. w tym roku juz miałam na nią fazę, że do każdego obiadu prawie była:P

    OdpowiedzUsuń
  5. Lubie mizerię, taka na słono, a mój mężon na słodko, czego nie mogę mu wybaczyć ani zrozumieć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powiem tak mój tata wcale nie jada takiej mizerii na słono,tym bardziej ze śmietaną dla niego mizerią są ogórki w plastrach zalane zimnym mlekiem i doprawione cukrem i octem, ot tak do wypicia:) Dziwactwo, jednak twierdzi że to jego smak dzieciństwa:)

      Usuń