wtorek, 26 maja 2015

Penne z twarogiem i pieczarkami


Składniki
  • 250 gram makaronu penne
  • 500 gram półtłustego, dość suchego twarogu
  • 1/2 kg pieczarek
  • 6 cebul
  • 250 ml śmietanki 12%
  • sól, pieprz
  • vegeta
Sposób
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju na złoty kolor, przyprawiamy vegetą. Pod koniec smażenia dodajemy drobno pokrojone pieczarki, wszystko razem dusimy jeszcze chwilkę. Do miski wrzucamy twaróg, dodajemy do niego śmietankę, przyprawiamy solą i pieprzem. Gotowy mieszamy razem z cebulą i pieczarkami. Na koniec dodajemy ugotowany i odcedzony makaron i jeszcze raz wszystko razem podsmażamy. 

1 komentarz: