Składniki
- 300 ml śmietanki 18%
- 2 podłużne serki topione śmietankowe Hochland
- odrobina żółtego sera do zagęszczenia
- 1 mały brokuł
- pieprz
Sposób
Brokuł ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Śmietankę zagotować, rozpuścić w niej serki topione, w razie problemów można całość połączyć blenderem. Przyprawić pieprzem, dodać brokuł postrzępiony na drobne kawałeczki, całość w razie potrzeby zagęścić startym na tarce żółtym serem. Gotowym gorącym sosem polewać ryby.
Kocham wszelkie serowe sosy z makaronem, ale z rybką to dla mnie nowość. Chętnie spróbuję dla odmiany :)
OdpowiedzUsuńser i brokuły lubię ale do tej pory łączyłam tylko z kurczakiem. do ryby też mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńzachęcam do spróbowania;)
Usuńlubię połączenie ryby i brokuła. a jak do tego dochodzi jeszcze ser to ja jestem w niebie!
OdpowiedzUsuńciekawe połączenie muszę spróbować
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie wypróbować :)
OdpowiedzUsuń