Składniki
- 90 dag średniej wielkości pieczarek
- 6 łyżek masła
- 25 dag białego sera twarogowego
- 10 dag startego żółtego sera
- 2 łyżki drobno posiekanej cebuli
- sól
Obcięte trzonki pieczarek drobno posiekać. Kapelusze podsmażyć na maśle (na małym ogniu) 5 minut i odsączyć. Pokrojone trzonki pieczarek wraz z cebulą posiekaną w kosteczkę podsmażyć na oleju. Twaróg wymieszać z pokrojonymi trzonkami pieczarek, cebulą i żółtym serem, posolić. Masą tą napełnić kapelusze pieczarek. Ułożone na blasze włożyć do piekarnika i opiekać na złoty kolor. Podawać gorące.
Super danie na przekąskę:)
OdpowiedzUsuńa no właśnie, takie pieczarki robię zazwyczaj na sylwestra, jednak z nieco innym farszem;)
UsuńJa kiedyś robiłam, ale wyszły mi twarde. Muszę spróbować jeszcze raz korzystając z twojego przepisu
OdpowiedzUsuń...ostatnio robiłam z jajkami... z serem twarogowym jeszcze nie testowałam :)
OdpowiedzUsuńZ żółtym serem robię często, ale z twarogiem nigdy. Czas spróbować:)
OdpowiedzUsuńJa pieczarki faszeruję pastą serowo-jajeczną i boczkiem :) Cudowne! Aż mi się zachciało!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
http://ewakuchennie.blogspot.com/
https://www.facebook.com/pages/Ewa-Kuchennie/683595538318332
Nie próbowałam nigdy takiego połączenia;)
Usuńsuper! robiłam już sporo warzyw faszerowanych, np. paprykę, ale pieczarek JESZCZE nie :) koniecznie muszę to nadrobić.
OdpowiedzUsuńPolecam;)
UsuńDanie idealne dla mnie ;)))
OdpowiedzUsuń