czwartek, 3 października 2013

Omlet z boczkiem


Składniki
  • 30 dag boczku parzonego
  • 8 jaj
  • sól 
  • pieprz
  • vegeta
Sposób 
Boczek pokroić w plastry, ułożyć na patelni z rozpuszczonym tłuszczem. Jajka rozmącić z przyprawami, masę wylać na patelnię z poukładanymi plasterkami boczku. Całość podsmażyć, a następnie patelnię z omletem włożyć na ok 10 minut (do czasu aż góra się zetnie) do nagrzanego piekarnika. 



2 komentarze:

  1. Gosiu - uwielbiam wszystko z boczkiem, ale kurczę takiej fritaty nie jadłam :). Ostatnio byłam na pizzy w Biesiadowo. Zamówiłam z boczkiem, ale coś strasznego, aż mnie odrzuciło od niego... A przecież, taki dobrze wysmażony - to pychota i smak ponieką z dzieciństwa :). Ludzie złymi połączeniami potrafią tak zepsuć smak....:/

    OdpowiedzUsuń