Składniki
- 30 dag boczku parzonego
- 8 jaj
- sól
- pieprz
- vegeta
Sposób
Boczek pokroić w plastry, ułożyć na patelni z rozpuszczonym tłuszczem. Jajka rozmącić z przyprawami, masę wylać na patelnię z poukładanymi plasterkami boczku. Całość podsmażyć, a następnie patelnię z omletem włożyć na ok 10 minut (do czasu aż góra się zetnie) do nagrzanego piekarnika.
Gosiu - uwielbiam wszystko z boczkiem, ale kurczę takiej fritaty nie jadłam :). Ostatnio byłam na pizzy w Biesiadowo. Zamówiłam z boczkiem, ale coś strasznego, aż mnie odrzuciło od niego... A przecież, taki dobrze wysmażony - to pychota i smak ponieką z dzieciństwa :). Ludzie złymi połączeniami potrafią tak zepsuć smak....:/
OdpowiedzUsuńpycha!:) dawno nie robiłam.
OdpowiedzUsuń