wtorek, 15 października 2013

Placuszki dyniowe


Jeśli jesteście takimi łasuchami dyniowymi jak ja, z pewnością nie pogardzicie placuszkami dyniowymi. Mnie najbardziej smakują na słodko posypane cukrem pudrem.


Składniki
  • 70 dag miąższu dyni
  • 20 dag mąki (lub więcej, ciasto musi być gęste)
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Sposób
Miąższ dyni pokroić w kosteczkę, obsmażyć na patelce, tak aby kostka się rozleciała. Zmiksować z jajkami, mąką oraz solą. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z bu stron na rumiano. Podawać posypane cukrem pudrem. 

6 komentarzy:

  1. Pysznie wyglądają! :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mają cudny kolorek :) uwielbiam jesień za dynię ! ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pulchne i ten kolor, już sobie wyobrażam jakie są smaczne :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Powiem szczerze że ja nie przepadam, ale zresztą za żadnymi tego typu placuszkami jakoś super nie przepadam, za to reszta rodziny wprost przeciwnie;)

      Usuń