Jeśli jesteście takimi łasuchami dyniowymi jak ja, z pewnością nie pogardzicie placuszkami dyniowymi. Mnie najbardziej smakują na słodko posypane cukrem pudrem.
Składniki
- 70 dag miąższu dyni
- 20 dag mąki (lub więcej, ciasto musi być gęste)
- 2 jajka
- szczypta soli
Sposób
Miąższ dyni pokroić w kosteczkę, obsmażyć na patelce, tak aby kostka się rozleciała. Zmiksować z jajkami, mąką oraz solą. Placuszki smażyć na rozgrzanym oleju z bu stron na rumiano. Podawać posypane cukrem pudrem.
Pysznie wyglądają! :) Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
OdpowiedzUsuńOczywiście skorzystam z zaproszenia;)
UsuńMają cudny kolorek :) uwielbiam jesień za dynię ! ;)
OdpowiedzUsuńTak, kolor jest naprawdę świetny;)
UsuńJakie pulchne i ten kolor, już sobie wyobrażam jakie są smaczne :))
OdpowiedzUsuńPowiem szczerze że ja nie przepadam, ale zresztą za żadnymi tego typu placuszkami jakoś super nie przepadam, za to reszta rodziny wprost przeciwnie;)
Usuń