środa, 3 lipca 2013

Kieszonki ze szpinakiem i serem feta


To był obiad...całkiem w moim guście ryż, sos beszamelowy i kawał fileta z kurczaka. Tym razem zamiast tradycyjnego kotleciska zrobiłam kieszonki ze szpinakiem. Do pełni szczęścia zabrakło jedynie fasolki szparagowej, ale cóż i na nią przyjdzie pora;)

Składniki
  • 4 pojedyncze filety z piersi kurczaka
  • 10 dag mrożonego szpinaku
  • 10 dag sera feta 
  • pieprz, sól
  • 2 roztarte ząbki czosnku
Panierka
  • mąka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
Sposób
Szpinak rozmróź, odciśnij wymieszaj z solą, pieprzem oraz czosnkiem. 
Filety opłucz, osusz, delikatnie rozbij. Na każdym płacie połóż porcję szpinaku i sera . Złóż na pół, obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oliwie 20 minut na małym ogniu. Jeśli filety będą się otwierać podczas smażenia, można je spiąć wykałaczkami.

5 komentarzy:

  1. Taki obiad jest też jak najbardziej w moim guście:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialne! :) Muszę takie zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. taką kieszonką to bym nie pogardziła:) ma wszystko co lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię kurczaka bo można go na wszelkie sposoby urozmaicać:) Twoja wersja również bardzo mi odpowiada:)

    OdpowiedzUsuń