Składniki
- 40 dag schabu lub polędwicy
- 30 dag pieczarek
- koncentrat pomidorowy
- 3 cebule
- łyżka musztardy
- mąka
- tłuszcz
- papryka mielona
- sól
- pieprz
Sposób
Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy, musztardę, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Mięso pokroić w plastry, bardzo cienko rozbić. Na każdym kawałku mięsa ułożyć wałeczki z nadzienia, zwinąć w rulon. Panierować w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
wyglądają świetnie:)
OdpowiedzUsuńkonkretny obiad i jaki pyszny:)
OdpowiedzUsuńJakie pysznie nadziane, mniam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńJakie pysznie nadziane, mniam! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńPyszota! Zjadłabym taki obiadek :)
OdpowiedzUsuń