Makaron z jajkiem jest idealna propozycja na wykorzystanie makaronu, który nam pozostał po "wczorajszej" zupie. Można go podawać z samym jajkiem, jak również wzbogacając potrawę kawałkami szynki, boczku, cebulką podsmażoną z pieczarkami, czy po prostu warzywami.
Składniki
- dowolny makaron
- 2 jajka
- sól
- pieprz
Sposób
Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy ugotowany makaron, chwilę go podgrzewamy, następnie wlewamy do niego roztrzepane jajka z przyprawami. Całość smażymy do chwili aż jajka się zetną.
Podawać na ciepło, polane keczupem.
uwielbiam taki makaron z jajkiem na śniadanie
OdpowiedzUsuńwłaśnie to mój obiad w gorący dzień. Celowo ostudziłam bo na nic w ten upał nie mam ochoty a to tanie danie się zjadło przez wszystkich domowników
OdpowiedzUsuńA jeśli jeszcze znajdę w lodówce szczypiorek... I nigdy nie żałuję pieprzu. Choć proste, od lat miłe podniebieniu.
OdpowiedzUsuńA jeśli w lodówce znajdę jeszcze szczypiorek... Proste, ale od zawsze cieszy podniebienie. PS. Nigdy nie żałuję pieprzu.
OdpowiedzUsuń