piątek, 23 sierpnia 2019

Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym


Składniki
  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 3 pomidory
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2-3 ogórki gruntowe
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
Sposób
Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i  ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę.
Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić pieprzem. Sos połączyć z sałatką, wszystko dokładnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz