wtorek, 13 sierpnia 2013

Styropian



Ciasto które można okrzyknąć 100 procentowym pewniakiem - wychodzi zawsze, ale to zawsze. Wyglądem przypomina sernik, choć wcale nim nie jest.

Składniki ciasta
  • 3 szkl. maki 
  • 1 kostka masła
  • 0,5 szkl. cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 żółtek

Składniki masy
  • 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g 
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 białek
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 budyń śmietankowy

Sposób

Składniki ciasta zarobić na kruszonkę, połowę posypać na blaszkę. Jogurty wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na kruszonkę i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec w temp 180 stopni przez ok 50 minut. 



6 komentarzy:

  1. ahh pyszności!!!
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. wiele o nim słyszałam, ale nie robiłam
    wygląda pysznie!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądem przede wszystkim przypomina pyszne ciasto;D Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda i smakuje rewelacyjnie wypróbowałam i muszę powiedzieć, że godne polecenia! :)

    OdpowiedzUsuń