Generalnie z gotowych ciast używam tylko francuskiego, ciasto na pizzę otrzymałam od sąsiadki, wykorzystałam i powiem stanowczo, że wolę swoje. Nie żeby gotowe było beznadziejne bo pizza wyszła bardzo smaczna, nie powinnam więc się czepiać, jednak przywykłam do swojskiego i trudno jest je zastąpić...
Składniki
- gotowe ciasto na pizzę
- 0,5 słoiczka koncentratu
- 3 kawałki kiełbasy
- pieczarki (w moim przypadku woreczek mrożonych)
- 4 cebule
- 15 dag żółtego sera
- kulka mozzarelli
- zioła prowansalskie
- świeża bazylia
Sposób
Gotowe ciasto rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Smarujemy koncentratem zmieszanym z ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno cebulę podsmażoną na oleju, kiełbasę pokrojoną w plasterki, pieczarki, posypujemy przyprawami i startym żółtym serem. Na koniec układamy kawałki mozarelli. Całość pieczemy 10 - 15 minut w temperaturze 180ºC. Podajemy polaną ketchupem i ozdobioną listkami świeżej bazylii.
pizza nieźle nadziana:D
OdpowiedzUsuńsuper prosto szybka dzięki
OdpowiedzUsuń