środa, 13 lutego 2019

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem i koperkiem


Szybka surówka obiadowa. 

Składniki
  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska 
  • 2 marchewki
  • 4 ogórki kiszone 
  •  1/2 małej cebuli
  • pęczek koperku lub 3 łyżki mrożonego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego  
  • 2 ząbki czosnku 
  • pieprz
  • sól do smaku
Sposób
Kapustę poszatkować, marchewkę, ogórki oraz cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa wrzucić do miski, dodać drobno posiekany koperek (bądź koperek mrożony). W małej miseczce wymieszać majonez z jogurtem oraz przeciśniętym czosnkiem, dodać do miski z surówką. Wymieszać doprawić wedle uznania pieprzem oraz solą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz