Olej lniany znamy przede wszystkim z jego dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu.
Pasta jest mieszaniną oleju lnianego i białego twarożku, dr Budwig dowiodła, że spożywanie tego zestawienia posiada wiele właściwości zdrowotnych, a przede wszystkim olej połączony z twarożkiem jest bardziej przyswajalny dla naszego organizmu niż spożywany sam. Nie chciałabym tu wypisywać multum informacji o jej cudownościach, wszystkie osoby chcące jednak pogłębic swoją wiedzę na jej temat mogą zerknąć TUTAJ.
Jako ogromna fanka oleju lnianego w którym się kocham za jego specyficzny smak, nie mogłabym przejść obojętnie obok jej połączenia z twarożkiem. Mówię serio NIEBO W GĘBIE!
Składniki:
- 1 kostka sera twarogowego
- 3 - 4 łyżki oleju lnianego
- szczypiorek
- ogórek
Sposób
Szczypiorek drobno kroimy, ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach (ilość zależy od własnych upodobań). Razem z pozostałymi składnikami wrzucamy do miski i miksujemy 5 minut.
Spożywamy z ulubionym pieczywem.
najlepsza pasta z szczypiorkiem , mniam:)
OdpowiedzUsuń