środa, 26 czerwca 2013

Pasta według dr Budwig


Olej lniany znamy przede wszystkim z jego dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu.
Pasta jest mieszaniną oleju lnianego i białego twarożku, dr Budwig dowiodła, że spożywanie tego zestawienia posiada wiele właściwości zdrowotnych, a przede wszystkim olej połączony z twarożkiem jest bardziej przyswajalny dla naszego organizmu niż spożywany sam. Nie chciałabym tu wypisywać multum informacji o jej cudownościach, wszystkie osoby chcące jednak pogłębic swoją wiedzę na jej temat mogą zerknąć TUTAJ.

Jako ogromna fanka oleju lnianego w którym się kocham za jego specyficzny smak, nie mogłabym przejść obojętnie obok jej połączenia z twarożkiem. Mówię serio NIEBO W GĘBIE! 

Składniki:
  • 1 kostka sera twarogowego
  • 3 - 4 łyżki oleju lnianego
  • szczypiorek 
  • ogórek
Sposób 
Szczypiorek drobno kroimy, ogórek ścieramy na tarce o grubych oczkach (ilość zależy od własnych upodobań). Razem z pozostałymi składnikami wrzucamy do miski i miksujemy 5 minut. 
Spożywamy z ulubionym pieczywem.




1 komentarz: