Udoskonalona wersja zawijanych, mięso mielone sprawia, że karkówka nie jest taka sucha.
Składniki
- 7 plastrów karkówki
- 0,5 kg mięsa mielonego
- cebula
- ogórek konserwowy
- przyprawy i czosnek wedle uznania
Świeże mięso mielone przyprawić, dodać czosnek.
Plastry karkówki rozbić, każdy posmarować mięsem mielonym, włożyć cebulę, ogórka, całość zawinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Moja ciocia kiedyś zrobiła podobne, wiem że są wspaniałe polecam w 100 % :)
OdpowiedzUsuńhttp://kuchareczkamala.blogspot.com
poczułam tatusiowy obiad, aż poproszę o taki przy kolejnej wizycie w domu albo zrobię sama, bo to takie proste :D
OdpowiedzUsuńpyszny, tresciwy obiadek! az mi sie zatesknilo za domem w Polsce :)
OdpowiedzUsuńp.s
alez u Ciebie swiatecznie i klimatycznie :)
Dziękuję bardzo uwielbiam święta, szczególnie ze względu na dom przepełniony zapachem świerku i pomarańczy;)
Usuń