wtorek, 18 grudnia 2012

Zawijaniec z mięsem mielonym, ogórkiem i cebulą


Udoskonalona wersja zawijanych, mięso mielone sprawia, że karkówka nie jest taka sucha. 

Składniki
  • 7 plastrów karkówki
  • 0,5 kg mięsa mielonego 
  • cebula
  • ogórek konserwowy
  • przyprawy i czosnek wedle uznania
Sposób
Świeże  mięso mielone przyprawić, dodać czosnek.
Plastry karkówki rozbić, każdy posmarować mięsem mielonym, włożyć cebulę, ogórka, całość zawinąć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

4 komentarze:

  1. Moja ciocia kiedyś zrobiła podobne, wiem że są wspaniałe polecam w 100 % :)
    http://kuchareczkamala.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. poczułam tatusiowy obiad, aż poproszę o taki przy kolejnej wizycie w domu albo zrobię sama, bo to takie proste :D

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszny, tresciwy obiadek! az mi sie zatesknilo za domem w Polsce :)

    p.s

    alez u Ciebie swiatecznie i klimatycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję bardzo uwielbiam święta, szczególnie ze względu na dom przepełniony zapachem świerku i pomarańczy;)

      Usuń