Przyznam, że mam słabość do kabaczka, mogłabym go jeść non stop i nigdy nie jest mi mało. Pasztet jest dla mnie zupełną nowością, ponieważ nigdy wcześniej go nie robiłam, a szkoda bo rozszedł się w 5 minut.
Źródło inspiracji macie TUTAJ.
Składniki
- 1 kabaczek
- 1 marchewka
- 3 cebule
- 20 dag żółtego sera
- 2 szkl. bułki tartej
- 1/4 szkl. oleju
- 3 jaja
- sól
- pieprz
- vegeta
Sposób
Kabaczka obranego i wypestkowanego, marchewkę, cebulę oraz żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy bułkę tartą, olej, 3 żółtka i przyprawy. Wszystko razem mieszamy. Białka ubijamy i dodajemy do składników, mieszamy do czasu aż składniki się połączą.
Keksówkę natłuszczamy, przekładamy do niej składniki. Pasztet zapiekamy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Coś podobnego robię. mam przepis zkuchni czeskiej. Bardzo lubię ten pasztet, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńO! Warzywnego pasztetu nigdy nie jadłam!
OdpowiedzUsuńWygląda rewelacyjnie! Muszę wypróbować ten przepis:))
OdpowiedzUsuńJuż nie wiedziałam, co robić z kabaczka :) Zapiekanki zawsze ok, ciasto z kabaczka również urozmaica kuchnię, ale pasztet... rewelka! Nie mogłam nie być nową fanka - dałam lajka i obserwuję :)
OdpowiedzUsuńI really like your blog.. very nice colors & theme. Did you
OdpowiedzUsuńcreate this website yourself or did you hire
someone to do it for you? Plz respond as I'm looking to
create my own blog and would like to know where u got this from.
thanks a lot
Look at my web site http://www.elektromartinex.pl
bardzo ciekawy sposób na pasztet :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasztety:) Teraz muszę sobie zrobić taki kabaczkowy:)
OdpowiedzUsuńCzy zamiast bułki tartej można dać kasze manę?
OdpowiedzUsuńNigdy nie zastępowałam, jednak myślę, że można;)
Usuń