Takie nieco oszukane leczo jadłam tej zimy u znajomych, pomimo że nie ma w nim odrobiny papryki, muszę przyznać że jest bardzo smaczne, zarówno składniki jak i jego smak całkowicie przypominają mi moje ulubione szaszłyki. Leczo zapewne sprawdzi się najlepiej zimą kiedy to papryka jest dużo, dużo droższa niż teraz.
Składniki
- 1 kg ulubionej kiełbasy
- 1 kg cebuli
- 1 kg pieczarek
- 1 kg ogórków kiszonych (najlepiej swoich domowych)
- pieprz
- koncentrat pomidorowy wedle uznania
- tłuszcz do smażenia
Sposób
Cebulę kroimy w grubszą kostkę, podsmażamy, dodajemy do niej pokrojone w plasterki pieczarki chwilę razem dusimy, dokładamy pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę oraz ogórki kiszone. Jeśli ogórki których używamy są dość twarde, to kroimy je nieco drobniej. Całość przyprawiamy pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy, dusimy pod przykryciem.
Witam, uwielbiam leczo, bardzo smaczne i treściwe danie, a w tym wydaniu prezentuje się na prawdę smacznie:) Moja znajoma poleciła ostatnio ciekawy konkurs marki Develey, atrakcyjne nagrody są do wygrania, zerknijcie po szczegóły tutaj: https://www.facebook.com/DeveleyPolska?fref=ts powodzenia :)
OdpowiedzUsuńjutro na obiad ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie http://fochzprzytupem.blogspot.com/ :)