Ciasto które można okrzyknąć 100 procentowym pewniakiem - wychodzi zawsze, ale to zawsze. Wyglądem przypomina sernik, choć wcale nim nie jest.
Składniki ciasta
- 3 szkl. maki
- 1 kostka masła
- 0,5 szkl. cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 żółtek
Składniki masy
- 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g
- 0,5 szkl. cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 białek
- 200 g wiórków kokosowych
- 1 budyń śmietankowy
Sposób
Składniki ciasta zarobić na kruszonkę, połowę posypać na blaszkę. Jogurty wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na kruszonkę i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec w temp 180 stopni przez ok 50 minut.